1: Sinds Corona worden op internet veel CO2 meters aangeboden. Deze zijn vrijwel allemaal van Chinese makelij. Bij Chinese CO2 meters is de CO2 sensor van inferieure kwaliteit en zijn de CO2 metingen niet betrouwbaar. Kenmerkend voor deze CO2 meters is dat ze merkloos zijn of worden voorzien van een eigen merknaam. De garantietermijn is meestal slechts één jaar.

Rovary CO2 meter In Nederland en België worden veel Chinese CO2 meters aangeboden voor woekerprijzen. Als je een goedkope CO2 meter wil aanschaffen, dan is Aliexpress de aangewezen plek. De links afgebeelde CO2 meter kost bij Alibaba €55 en wordt elders door diverse aanbieders onder diverse merknamen aangeboden voor prijzen die oplopen tot €149.
ZyAura Het Bouwbesluit schrijft voor dat een CO2 meter een zelfkalibrerende CO2 sensor moet hebben, om er zeker van te zijn dat de metingen betrouwbaar zijn. De meeste Chinese CO2 meters hebben géén zelf-kalibrerende sensor, terwijl ze dit soms - ten onrechte - wel claimen!

2: Potentiële klanten worden op internet nogal eens misleid, bijv. met een vergelijkende test 'de 5 beste CO2 meters'. Het onderzoek is zéér beperkt en geeft géén objectief beeld van het aanbod van beschikbare CO2 meters. Typisch gevalletje van gesponsorde journalistiek.

3: Er worden 'luchtkwaliteitmonitors' aangeboden waarbij sprake is van CO2-equivalente meetwaarden. Dit soort CO2 meters zijn volkomen onbetrouwbaar! Voorbeelden hiervan zijn: Qualitá, Foobot en Air Mentor. Deze meters horen thuis in de categorie 'gadgets'.

4: SenseAir is een beursgenoteerd Zweeds bedrijf en is 's werelds grootste producent van hoogwaardige CO2 sensoren. Diverse multinationals, zoals Honeywell, Mitsubishi, Hitachi en Siemens, gebruiken CO2 sensoren van SenseAir. SenseAir staat voor topkwaliteit met vijf (5) jaar volledige fabrieksgarantie. De levensduur van de CO2 sensoren is tenminste 15 jaar!

5: Kies voor een CO2 meter mét display (zie ook Bouwbesluit), zodat iedereen realtime kan zien hoe hoog/laag het CO2 gehalte is in een specifieke ruimte en men direct maatregelen kan nemen op het moment dat dit noodzakelijk is. Het is uitermate onpraktisch om enkel via een app op de mobiele telefoon of tablet geïnformeerd te worden over de meetresultaten.(Bijvoorbeeld: Netatmo)
Netatmo CO2

6: Kies voor een CO2 meter met drie signaalniveaus: goed (groen), acceptabel (geel) of slecht (rood), zodat je van grote afstand kan zien of er voldoende geventileerd wordt. De instellingen van de grenswaarden van diverse meters zijn beschreven op de CO2-meters pagina.

7: De SenseAir eSENSE FAI is zeer gebruiksvriendelijk en heeft géén knoppen waarmee hij ontregeld kan worden. De grenswaarden van de stoplichtleds en het geluidssignaal zijn ingesteld volgens de regelgeving en kunnen desgewenst kosteloos aangepast worden.

8: De SenseAir eSENSE FAI3 heeft een 'Snooze' functie: als het geluidsignaal klinkt, druk je op de rode knop om het tijdelijk uit te schakelen. Je hebt vervolgens 30 minuten om de ventilatie te verbeteren. Het geluidsignaal kan ook permanent worden uitgeschakeld.

9: De SenseAir eSENSE FAI heeft een analoog uitgangssignaal (0-10V), dat ook digitaal geschakeld kan worden voor een relaisschakeling. Hiermee kan een alarm, zwaailicht, ventilator, afzuigbox of willekeurig mechanisch ventilatiesysteem worden aangestuurd.

10: De SenseAir K30 CO2 sensor - die wordt toegepast in de eSENSE FAI3 & FAI Light en tSENSE - is verkozen als meest betrouwbare CO2 sensor in een grote vergelijkende test.Aranet

Aranet4 (CO2/TEMP/RH)
CO2 meter die op batterijen werkt!koolstofdioxidemeter
eSENSE FAI3 (CO2)
display, stoplichtsignalering, alarm
 
FAI Light
eSENSE FAI Light (CO2)
display, stoplichtsignalering


tSense

tSENSE (CO2/TEMP/RH)
touchscreen met grafieken op display
 

co2-meters webshop

Klik hieronder op een locatie voor uitgebreide informatie over de luchtkwaliteit en ventilatie:

locaties


Kinderopvang CO2 meter Scholen CO2 meter Kantoren CO2 meter Woningen CO2 meter co2 meter webshop